Rostskador

Tyvärr finns det många missuppfattningar när det gäller rostskador. En av dem är att man bara behöver för att förhindra införsel av luft, så stoppa det rosta. Detta låter förnuftigt men vi tror att på bilen fungerar det ganska dåligt. Kom ihåg 1mm stål kan växa till 10 mm när det rostar. Denna yta rost innehåller föroreningar, salt från förra vintern och speciellt luft. Därför måste rost avlägsnas före applicering Tectyl. Ofta det bästa och mest effektiva sättet att sandblästra bort rost. Då blir stålet som är skadad borttaget och det appliceras en primer före Tectyl.

Olika typer av rostskador

– Rödrost – är ljus rödbrun och anses mindre allvarlig. Den kan ofta avlägsnas genom blästring.
– Gravrost – är mörkbrun och ses som mer allvarlig, då den angriper ytan på djupet och hållfastheten hos materialet påverkas negativt. Vid gravrost måste normalt plåten bytas ut helt.
Även små skador i rostskyddande behandling kan orsaka stora rostskador på din bil, eftersom fukt och luft letar sig in under ytbehandlingen och utvidgar sig. 1 mm stål kan utvidga sig till 10 mm när det rostar. Det är inte svårt att räkna ut att ytbehandlingen då lätt krackelerar. Därför är det viktigt med en rejäl rostskyddsbehandling som står emot exempelvis stenskott för att undvika en framtida rostskada. Din verkstad kan svara på dina frågor.

Rustskader på bil

Rostskador på bilen

Ofta kan det vara nödvändigt att sandblästra att säkerställa goda resultat. När det först har kommit rost, så kan vi kan ta bort den. Det hjälper en hel del på hållbarheten på bilen, men det optimala är att förhindra att det kommer rost. Att ta första behandling så tidigt som möjligt är oftast det bästa.

Tectyl Sverige håller just nu på med tester för att komma fram till den optimala grundningen efter sandblästring. Vi har kommit långt och vissa tester har redan kommit tillbaka från tester i saltkammare i Nederländerna. Det kommer även att genomföras tester med att rep skada behandlingen för att se resultatet det medför. Det är spännande och vi ser fram emot till det slutliga resultatet är på plats. Dessa tester är användbara både för oss och resten av Skandinavien.

Sandblåsing av bil

Sandblästring

Tectylbehandlet bil

Tectyl behandling

Tectyl Sverige

Postboks 181
NO-2021 Skedsmokorset

KONTAKT

Tel: 020-25-52-00

post@tectyl.se

Sekretesspolicy

LINKER

Logga in för verkstäder

Webbplatsen produceras av www.fremmet.no