Tectyl behandling

En äkta Tectyl behandling är tidskrävande . Inte bara tvätt- och tork tar tid, men demontering, montering och faktiska Tectyl behandling tar tid. Kom ihåg att det är för att säkerställa ett bra resultat och att jobbet är omfattande.

Vask før Tectyl


Tvätt

Det är en förutsättning för att få en bra behandling att bilen tvättas. Den tvättas med varmt vatten på omkring 90 grader, så all smuts och salt avlägsnas.

Sandblåsing


Rostskyddsbehandling vid ev. rostskador

Efter tvättning, när bilens chassi är helt ren, görs det en inspektion med avseende på rostskador. Om vi finner rostskador som bör repareras, kontaktas kunden och erbjuds sandblästring etc. Många av  verkstäderna rbjuder att ta bilder när det dyker upp oförutsedda skador.

Tork

Torkningsprocessen är viktig för att säkerställa ett bra resultat. För att säkerställa god torkning har vi torkningsanläggning med hög temperatur och kraftiga fläktar tillhandahåller god cirkulation och utbyte av luft. Bilen måste stå i torkanläggning till följande dag. Då åar hela understället och alla hålrum helt torra. Kom ihåg att om du har haft läckage och behöver torka upp invändigt i bilen kan du ge oss besked om detta. Då kan vi låta bilen stå med öppna dörrar, då torkar det upp inne i bilen också.

Tectyl behandling


Tectyl behandling

Sprutning av bilen kräver lång erfarenhet och stor kompetens. Bilen sprutas i dörrar, sidostycken , motorhuv, kanaler etc. med en specialprodukt till hålrum. Den hålrumsprodukten läggs också på hela underredet innan den sprutas på slitbeläggning. Vissa bilar eller utmaningar måste hanteras med andra Tectyl produkter. Verkstaden har flera alternativ för olika uppgifter. På de flesta nyare bilar har tillverkaren specificerade ställen som inte bör sprutas och restriktioner för borrning i karosseriet. Detta är naturligtvis hänsyn vi tar.

Klargjøring etter Tectyl


Färdigställning av Tectyl rostbehandlingen

Slutligen färdigställs bilen. Bilen tvättas utvändigt och ut och överflödig Tectyl tas bort. Till slut kvalitetskontrolleras behandling och eventuellt garantihäfte uppdateras.

Vanliga frågor
Du kan läsa mer under “Vanliga frågor”

Vi rekommenderar:
Första underredsbehandlingen så tidigt som möjligt (gärna som ny) och efterbehandling var 3 år.

Tectyl Sverige

Postboks 181
NO-2021 Skedsmokorset

KONTAKT

Tel: 020-25-52-00

post@tectyl.se

Sekretesspolicy

LINKER

Logga in för verkstäder

Webbplatsen produceras av www.fremmet.no